Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen

Vänta
Varukorgen är tom ...
02.december 2019

Analsex för nybörjare

Guide till Analsex för nybörjare
 
Det är inte utan anledning som analsex har utövats sedan tidernas begynnelse, och inte bara av homosexuella män. Det är otroligt många nervändar i och omkring anus, på både kvinnor och män, vilket gör att det är en mycket erogen zon, som kan ge stor njutning.
För mäns vedkommande, är prostatakörteln också ett mycket erogent ställe, som genom stimulering kan ge orgasmer som känns helt annorlunda än dem som uppstår när penis stimuleras. Prostatakörteln kan endast stimuleras inifrån anus, då den är placerad en bra bit in i kroppen.
Analsex kan kännas otroligt skönt om ringmuskeln omkring analöppningen är helt avslappnad, men det kan också kännas mycket obehagligt och smärtfullt om mottagaren är lite spänd och det hela går för snabbt till.
Om du och din partner gärna vill ha sköna upplevelser med analsex, då skall början vara mycket långsam och varsam. Om man väl har upplevt stor obehag och smärta, då är det ganska sannolikt att lusten att prova igen kommer att lysa med sitt frånvarå.
När du vill komma i gång med analsex, då är det mycket viktigt att glömma ALLT du har sett på porrfilm om analsex. Modellerna i porrfilmer har mycket erfarenheter av analsex, och det används en massa glidmedel, vilket du inte ser på filmen.
Det motsvarar att tro att du bara kan ta dig till närmaste träningslokal med dina tunna spaghettiarmar, och kör igång direkt med att lyfta tyngsta vikter du kan hitta. Det vet alla att man inte skall göra...
 
1. Börja med att träna själv.
Alla människors analöppning kan i avslappnad tillstånd rymma det som motsvarar en penis. Anledningen till att det kanske i början känns som om det är allt för trångt, är att ringmuskeln kring öppningen är spänd. Det är dens natur att dras ihop, så det första steget är att träna den på att slappna av. Tillsammans med en partner, kan det lätt uppstå en skräck för att det luktar illa, eller också känns det bara ytterst gränsöverskridande. Det gär det ännu svårare att slappna av.
Det kan därför vara en riktigt bra idé att börja med att involvera anus när du onanerar själv.
Använmd rikligt med glidmedel, och börja bara med att massera området kring öppningen. Du kan med fördel använda en anal-leksak, eftersom leksakens yta är mer jämn och slät än ditt finger. Därmed kan du också nå bättre, och kanske använda dina fingrar till annat under tiden.
När du rör dig in förbi ringmuskeln, se till att det är mycket långsamt, och i takt med att muskeln slappnar av. Du kan med fördel röra fingret eller leksaken i cirkulära rörelser eller från sida till sida, runt i öppningen, för att massera den mer öppen.
Om du onanerar som du brukar medan anusen stimuleras, kommer all fokus att flyttas från den nya ovana känslan, och det kommer att vara lättare att slappna av. Du kommer högst sannolikt även att uppleva att din upphetsning vid onanin blir starkare än den brukar, när ännu ett erogent område stimuleras samtidigt.
 
2. Hur garderar jag mig mot dålig lukt?
Ändtarmen används till annat än sex, vilket gör att en del tycker att det är äckligt att ha sex där. Du kan för all del tvätta dig, så att det är helt rent och luktfritt, och inte riskerar att ovälkomna lukter skall störa romantiken.
Du kan skruva bort duschhandtaget och helt enkelt spola vatten upp i ändtarmen med hjälp av duschslangen. Låt en passande mängd vatten rinna upp i tarmen (du kan tydligt känna det), kläm ihop ett par minuter, och sätt dig sedan på toaletten. Vattnet, och det som annars kan tänkas finnas i tarmen, kommer ut på detta sättet. Upprepa proceduren till du kan se att vattnet som kommer ut er helt klart. Ca 3-4 gånger.
Det är också en god idé att göra ursköljningen en till två timmar innan du skall ha sex, så att tarmen hinner återhämta sig lite efter sköljningen.
Men vad gör jag om sexsituationen uppstår utan att jag har hunnit tvätta mig?
Tjaa... Då finns det två möjligheter. Antingen kan du säga till din partner att det inte är relevant med analsex just nu, eller så kan du chansa. Du kan som regel själv känna hur stor sannolikhet för dålig lukt är. Om du har varit på toaletten kort innan, och känner att det är lång tid innan du skall på toaletten igen, kommer det troligtvis inte vara något som lukter. Du kan också säga till din partner att möjligheten för dålig lukt kan uppstå, och låta det vara upp till honom/henne, om ni vill kunna hantera situationen, om den skulle uppstå. Om Ni båda är medvetna om den möjliga risken, då ÄR det absolut värsta som kan hända, att Ni får ta en dusch efteråt.
 
I anusen finns helt naturligt olika bakterier, som kan skapa besvär, om de kommer i kontakt med vaginans slemhinnor. Därför är det en god idé att, antingen använda kondom, eller tvätta penisen (eller leksaken) om det skiftas mellan anus och vagina. Om det går för hett till och det skiftas hål utan föregående rengöring, kommer eventuella besvären snabbt gå över igen.
 
3. Tillsammans med din partner
Börja med att förklara för din partner, att det skall gå mycket långsamt, och att det nog inte blir relevant med samlag i anus de första gångerna.
Använd rikligen med glidmedel, och börja med utvändig massage.
Som mottagare är det helt otroligt viktigt att säga ifrån under tiden. berätta vad som känns skönt och vad som inte könns bra, och se till att det är mottagearen som styr när det kan stickas något in, hur långt upp och hur snabbt....
Som givare är det viktigt att vara mycket försiktig och verkligen vara lyhörd på mottagarens önskemål. Om han/hon inte säger något, fråga innan du gör något, och låt bli med att ha förväntningar om att du skall ha belöning för ditt arbete, i form av vild analsex som du har sett på porrfilmer.
De första gångerna skall du inte betrakta det som ett mål, att ha analsex, utan bara som upphetsning av din partner.
Om du är varsam och har tålamod, finns det riktigt goda chanser för att 'belöningen' kommer till uttryck på andra sätt.
 
4. Analt samlag
När Ni har kommit så långt att mottagaren har lust och mod på att penis tränger upp i anus, är det också en riktigt bra idé att låta mottagaren styra. Till exempel genom att givaren står eller ligger helt stilla, medan det är mottagaren som själv rör sig in mot partnern, i det tempo som känns bra.
Många tror att analsex handlar om att köra in och ut i ett häftigt tempo, men för många är det inte alls så. Djupa, masserande rörelser, där penis inte rör sig särskilt mycket, kan vara mycket bättre på att stimulera till bästa analupplevelser...
Men, det är självklart Ni som par, som skall ta reda på för er passande rytm.
Mitt bästa råd här är: Berätta vad du könner och lyssna på din partner.
 
Tips, Tricks och Nyttig kunskap om Analsex
 
Kör inte upp vad som helst i anus!
Tarmen är MYCKET lång, och det är inte bara skräckhistorier, när man hör om besökande på akuten, där något har försvunnit upp i anus, och inte längre kan fiskas ut.
Analleksaker är alltid framställda så att det är en stor bas i änden av leksaken, vilket gör att det inte kan glida längre upp än planerat.
 
Använd alltid BARA leksaker avsedda för anus!
 
Tips
Om du använder en analleksak, med en ganska flat bas, exempelvis en analplugg, kan du onanera på följande sätt:
Smörj in med glidmedel, placera analpluggen där den skall vara, och försök därefter sätta dig försiktigt på en stol, pall eller liknande.
I denna ställning kan du stimulera dig själv, helt enkelt genom att skjuta dig en aning fram och tillbaka på stolen. Om du gärna vill ha mer direkt stimulering, kan du lägga en ihoprullad handduk över stolen, och sätta dig på den, så att 'rullen' pressar upp mellan skinkorna och på blygdläpparna. Det är ett riktigt bra sätt att undvika stora akrobatiska övningar, och du kan också göra det till en mucket utdragen seans, där du till exempel kan sitta och arbeta vid din dator eller titta på tv medan välbehaget sprider sig.
Detta kan också vara en bra övning om du tränar din anus på att slappna av vid stimulering.
 

Upplagt av:
Sexolog, Marie Oddershede

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta emot

Fantastiska erbjudanden • Tävlingar • Evenemangsinformation • Tips och tricks för ditt sexliv
Information om nya produkter • Och mycket mer från din favorit sexbutik